top of page
  • Verniers-Jossa Begrafenisonderneming

Een eervol afscheid: Hoe kiest u de perfecte urne voor een overledene?


Het kiezen van een urne voor een overledene is een persoonlijke en vaak emotionele beslissing. Het is belangrijk om goed na te denken over verschillende factoren voordat u een definitieve keuze maakt. Hier zijn enkele overwegingen die u kunt meenemen bij het maken van deze belangrijke beslissing.Materiaal

Urnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, metaal, hout, glas, marmer en meer. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en kenmerken. Kies een materiaal dat past bij de persoonlijkheid of voorkeur van de overledene.


Ontwerp en stijl

Urnen zijn beschikbaar in diverse ontwerpen en stijlen. Sommige zijn traditioneel en eenvoudig, terwijl andere meer eigentijds of artistiek zijn. Overweeg wat het beste past bij de smaak en levensstijl van de overledene.


Grootte

Urnen komen in verschillende maten. Zorg ervoor dat de gekozen urne voldoende ruimte biedt voor de as van de overledene. Het is ook mogelijk om meerdere kleinere urnen te gebruiken als u ervoor kiest om de as te verdelen en te delen met meerdere familieleden.


Bestemming

Bedenk waar de urne zal worden geplaatst. Wordt de urne thuis bewaard, begraven, bijgezet in een mausoleum of op een andere speciale locatie bewaard? Sommige urnen zijn ontworpen voor specifieke bestemmingen.


Aanpasbaarheid

Veel urnen kunnen worden gepersonaliseerd met inscripties, afbeeldingen, kleuren en meer. Overweeg het toevoegen van persoonlijke elementen om de urne uniek te maken.


Prijsklasse

Urnen variëren sterk in prijs, afhankelijk van het materiaal, ontwerp en merk. Stel een budget vast en zoek binnen dat budget naar opties die aan uw wensen voldoen.


Culturele en religieuze overwegingen

Houd rekening met eventuele culturele of religieuze overwegingen die van invloed kunnen zijn op de keuze van de urne. Verschillende culturen hebben hun eigen tradities en symboliek rondom het afscheid nemen van een dierbare.


Het is ook belangrijk om te overleggen met andere nabestaanden en mogelijk advies in te winnen bij professionals zoals begrafenisondernemers of crematoria. Zij kunnen vaak helpen bij het vinden van een geschikte urne en kunnen u begeleiden bij het nemen van deze emotionele beslissing.

Wenst u meer informatie over de verschillende opties voor urnen? Neem dan contact op met Verniers-Jossa begrafenisonderneming in Gent. Onze experts staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page