top of page
  • Verniers-Jossa Begrafenisonderneming

Hoe organiseren we de uitvaart van uw dierbare?

Tijd nemen voor het rouwproces

Bij het organiseren van een begrafenis van een dierbare spelen veel praktische zaken een rol. En dat in een periode waarin u het liefst de tijd kunt nemen om te rouwen. Verniers-Jossa Begrafenisonderneming in Gent helpt u als begrafenisondernemer graag met het regelen van de praktische kant van de uitvaart zodat u op een rustige manier afscheid neemt van uw dierbare. Voor het organiseren van de uitvaart zijn verschillende mogelijkheden.


Kiezen van de locatie

Traditioneel vonden begrafenissen altijd plaats in een religieuze instelling zoals een kerk, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties om uw dierbare het afscheid te geven dat hij of zij zelf voor ogen had. Zo kan de uitvaart plaatsvinden in ons crematorium of een andere geschikte locatie die beter past bij de wensen van de dierbare of familie. Door te kiezen voor een plek waar de dierbare tijdens zijn leven graag tijd spendeerde, maakt u de uitvaart nog persoonlijker.


Uitvaart die rekening houdt met religie

Uiteraard wordt er tijdens de uitvaart ook rekening gehouden met de religie van de dierbare. Was de overledene strikt katholiek, moslim of een atheïst? Dan regelen we de hele ceremonie zoals de geloofsovertuiging van de overledene bepaalt. Uiteraard kan de uitvaart ook gepland worden in lijn met bepaalde wensen die de overledene of de familie heeft.


Aankleding van de uitvaart

Bij Verniers-Jossa Begrafenisonderneming in Gent kunt u terecht voor verschillende rouwproducten zoals kisten, urnen, grafstenen, bloemen en rouwkransen. Dit alles kan op maat en volgens de wensen van de dierbare. Uiteraard kan de locatie ook worden aangekleed met persoonlijke dingen en spullen van de overledene. Ook kan een bepaalde sfeer worden gecreëerd met behulp van passende muziek en een fotopresentatie. De mogelijkheden zijn op dat vlak onbeperkt, waardoor u uw dierbare de uitvaart kunt geven die hij of zij had gewild.

Heeft u meer vragen over de organisatie van een begrafenis? Neem contact met ons op.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page