top of page
  • Verniers-Jossa Begrafenisonderneming

Uitgebreide en persoonlijke dienstverlening in de moeilijkste momenten

Het verlies van een dierbare is een gebeurtenis die de directe nabestaanden in een toestand brengt van zeer tegenstrijdige en verwarrende emoties. Er is het onmetelijk grote verdriet om het heengaan en tegelijk wordt er daadkracht verwacht om de nodige schikkingen voor het afscheid te treffen. Dat is een immens moeilijke opdracht waarbij u de hulp van een gespecialiseerde partij goed kan gebruiken. Verniers-Jossa Begrafenisondernemingen uit Gent is een dergelijke partij.


Hulp bij de praktische organisatie van een uitvaart

Als begrafenisonderneming met ruim 30 jaar ervaring zijn wij ons heel goed bewust van de belangrijke rol die wij in het proces van afscheid nemen en rouwverwerking spelen. Wij kwijten ons professioneel van alle taken die daarbij op u afkomen.


Na een overlijden zijn er meteen enkele administratieve zaken aan de orde. Wij geven u de nodige informatie over welke dat precies zijn. De aangifte van het overlijden bij de gemeente waarbij u ook deze documenten moet voorleggen: overlijdensattest van de dokter, identiteitskaart, trouwboekje, rijbewijs en eventuele wilsbeschikking van de overledene. Eveneens deze instanties verwittigen: werkgever, notaris, bank, verzekeringsmaatschappij, mutualiteit, leveranciers van gas, water, elektriciteit. Contact opnemen met de parochie voor de planning van de uitvaartplechtigheid.


Emotionele ondersteuning bij het afscheid van uw dierbare

Naast die praktische aangelegenheden staan wij u bij voor de persoonlijke vormgeving van het hele gebeuren waarbij de overleden persoon centraal staat. Wij adviseren u over het rouwdrukwerk en de afscheidsviering qua vorm en inhoud. Het gaat dan heel concreet over de keuze van een mooie boodschap en illustratie voor de rouwbrief en het gebedsprentje, van de teksten, de muziek en de bloemen voor de plechtigheid. Wij luisteren naar uw wensen en zorgen samen voor een gepersonaliseerd afscheid waarbij hulde wordt gebracht aan de dierbare overledene. Tegelijk is deze service ook onderdeel van onze nazorg voor de nabestaanden. Een serene omkadering van het afscheid helpt bij de rouwverwerking die elkeen nadien op zijn eigen manier beleeft en doormaakt.


Aarzel niet om contact met ons op te nemen als wij u van dienst kunnen zijn.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page